Kanel

Kanel er bark fra kaneltræet og et af verdens ældste krydderier.

Anvendelse

Bruges i bagværk og desserter, på risengrød, i gløgg mm.

Kardemomme

Anvendelse

God i bagværk, desserter og pandekager.

Karry

Karry er et blandingskrydderi. I Indien er det udbredt at man i familien har sin egen “opskrift” på karry. Ingredienserne kan være: gurkemeje, chili, ingefær, kanel, koriander, nellike, muskat, peber, kommen og bukkehornsfrø.

Anvendelse

Velegnet til fisk, kød, fjerkræ, salat mv.

Husk at karry skal svitses.

Kommen

Anvendelse

Anvendes i bagværk, gullasch, målretter, ost, snaps mm.

Koriander

Anvendelse

Især velegnet til sildemarinader, risretter, bagværk, pølser og pickles.

Der er flere, der blander koriander direkte i en salat.

Kørvel

Anvendelse

Anvendes i supper, saucer og marinader.

Krusemynte

Anvendelse

Kan anvendes til kødretter og te.