Anvendelse
God i vildtretter, sildemarinader, til flæskesteg, and mv.
Er tilsat i gin og Genever.
Smag på livet
God i vildtretter, sildemarinader, til flæskesteg, and mv.
Er tilsat i gin og Genever.
EsdragonEsdragon er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der ... More er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der findes både en meter høj esdragonEsdragon er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der ... More, kaldet russisk. Og så er der den noget lavere art, kaldet fransk esdragonEsdragon er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der ... More.
Det franske er den bedste. Det er bladene og de helt unge skud, der bruges.
EsdragonEsdragon er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der ... More bruges til tomat- og æggeretter, kylling og andet lyst kød, fisk, marinader, grøn sovs (med tykmælk el. lign.) og kryddersmør.
Det bruges også i bearnaisesauce, eddike, til salat og svinekød.
Prøv fx at lægge et par friske esdragonstilke i et glad med eddike eller vineddike og lad det stå og trække. Man kan bruge det til en olie-eddike marinade til salat.
EsdragonEsdragon er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der ... More kan indgå i en Bouquet garniBouquet (garni) er køkkenfransk for et lille bundt krydderu... More.
Den franske esdragonEsdragon er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der ... More plantes i slutningen af april til først i maj. Den vokser bedst i tør jord og halvskygge.
Den russiske esdragonEsdragon er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der ... More sis i midten af maj på voksestedet, eller indendørs ca. en måned tidligere. Bladene kan bruges fra juli til først i oktober.
EsdragonEsdragon er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der ... More er fryseegnet.
Krydderurten kan tørres i ovnen ved meget svag varme, ca. 50 grader.