Esdragon er en flerårig urt, der kan dyrkes herhjemme. Der findes både en meter høj esdragon, kaldet russisk. Og så er der den noget lavere art, kaldet fransk esdragon.
Det franske er den bedste. Det er bladene og de helt unge skud, der bruges.
Anvendelse
Esdragon bruges til tomat- og æggeretter, kylling og andet lyst kød, fisk, marinader, grøn sovs (med tykmælk el. lign.) og kryddersmør.
Det bruges også i bearnaisesauce, eddike, til salat og svinekød.
Prøv fx at lægge et par friske esdragonstilke i et glad med eddike eller vineddike og lad det stå og trække. Man kan bruge det til en olie-eddike marinade til salat.
Esdragon kan indgå i en Bouquet garniBouquet (garni) er køkkenfransk for et lille bundt krydderu....
Dyrkning
Den franske esdragon plantes i slutningen af april til først i maj. Den vokser bedst i tør jord og halvskygge.
Den russiske esdragon sis i midten af maj på voksestedet, eller indendørs ca. en måned tidligere. Bladene kan bruges fra juli til først i oktober.
Esdragon er fryseegnet.
Krydderurten kan tørres i ovnen ved meget svag varme, ca. 50 grader.