Cayennepeber

Anvendelse

Anvendes til sammenkogte retter, fjerkræ, kød, fisk, marinader mv.

For at få en kraftigere, mere provokerende smag tilføres en knivspids af dette stærke krydderi til østers, røget laks og andre røgede fisk, fiskesauce, koteletter, kalvesteg, oksekød, sovs, æggeretter, ostesufflé og kanapeer.

Skarp og brændende smag.

Chili

Anvendelse

Anvendes til samme retter som cayennepeber. Er også god i tomatsuppe, marinader, barbecueretter, risretter, skaldyr, æggeretter og pasta.

Citronmelisse

Også kaldet Hjertensfryd.

Anvendelse

Citronmelisse bruges til alt, hvor man gerne vil have den friske citronsmag, fx fisk, karryretter, i salat, silde- og slatmarinader. God til is-te, saucer og kryddersmør.

Blade fra citronmelisse kan også bruges som pynt i drinks og på desserter.

Smager af citron.